5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE

INNERLIJKE RUST

Geloof je het nog? Geloof je dat de Meester – de Christus – op Aarde is geweest en heeft verteld dat alles dat je nodig hebt in jou te vinden is? En dat hij woord voor woord uitgelegd heeft hoe je dat goddelijke Thuis in jezelf kunt vinden? Geloof je het nog in deze tijd waarin alles op z’n grondvesten schudt, dreunt en schudt? De tijd waarin ‘men’ zelfs het feest van zijn geboorte af wil schaffen?

Hoe vreemd is het dat we altijd de woorden doorgegeven hebben van een man die in wezen maar drie jaar in de openbaarheid gesproken heeft, zo van zijn dertigste tot drieëndertigste levensjaar. Wat hij heeft verteld is op boekrollen geschreven, het was een tijd zonder pen en papier of moderne media. Zijn verhaal en zijn woorden zijn nog steeds springlevend en hoogst actueel. Het verhaal er omheen kan gemanipuleerd zijn, maar zijn woorden zijn nooit veranderd. In de esoterie is nog veel en veel meer over zijn leven en zijn woorden te vinden. Hij heeft ook gezegd dat je moet zoeken en dat je dan zult vinden. Klop op de deur van je hart zei hij, er zal gegarandeerd open gedaan worden. Jij bent degene die de eerste stap moet zetten vanwege je vrije wil.

Hij heeft maar drie jaar in het openbaar gesproken, besef je hoe kort dat maar is? En besef je ook dat het universum of de Creatieve Bron er altijd voor gezorgd heeft dat wat hij gezegd heeft nog steeds bekend is? Toch wel bijzonder als je je bijvoorbeeld realiseert dat bijna niemand ooit van Tartaria gehoord heeft, het is compleet uit ons collectieve geheugen en uit de geschiedenis gewist. Ik kan er nog steeds niet bij hoe dát mogelijk is, ook ik had er nog nooit van gehoord.

Geen verhalen, geen vermeldingen, geen overlevering, geen ouders of grootouders die erover verteld hebben. Niets. Maar volop filmpjes, foto’s en video’s die bewijzen dat het heeft bestaan en nog eens niet zo lang geleden. Ik snap niet hoe het mogelijk is.

Het bewijst eens te meer hoe scherp onze intuïtieve antennes afgesteld moeten blijven. De informatie over de dingen die we nooit geweten hebben komt nu razendsnel aan het licht en je valt van de ene verbazing in de andere. Het bewijst hoe maakbaar de aardse illusie is en hoe belangrijk je rotsvaste, innerlijke weten moet zijn.

Er is een onaantastbare kern in jou en mij, een kern die niet verandert, die niet aangeraakt wordt door alles wat er in de wereld gebeurt. De Cursus in Wonderen leert je dat de enige echte werkelijkheid deze onaanraakbare kern is die op geen enkele manier bedreigt kan worden en in deze kennis ligt de vrede van God. Zodra je dat weet is er rust en je weet dat alles goed is. God zijn dat zijn Naam is: “Ik ben die Ik ben”. Als mens mag je die woorden ook net zo goed gebruiken als deel van God zijnde. Jij bent die je bent. Dat is genoeg. Je bent altijd goed genoeg.


Door Pyts Boschma – geïnspireerd op de woorden van de Meester.

Volgende