5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE

HET LICHAAM

Het lichaam is een soort grens die je meent te hebben. Je denkt dat je een soort hekwerk hebt waar binnen je leeft en beschermd bent voor andere mensen. Voor sommige mensen kan het lichaam zelfs als een gevangenis ervaren worden. Binnen de grens van je lichaam voel je je veilig, want alles wat je voelt en denkt kun je binnen deze grens houden, denk je! Je kunt door je lichaam ook anderen buitensluiten en zelfs weigeren om liefde toe te laten door je woorden en je gedrag.  

Het lichaam is niet blijvend. Voor onbewuste mensen is het lichaam het bewijs dat men eindig is. Het is het bewijs dat je wordt vernietigd en dat er niets van je overblijft. Maar het lichaam is niet wat je werkelijk bent. Het is een illusie, eentje die je tijdelijk gelukkig kan maken, maar ook een reden voor enorme angsten, vooral wanneer men zich er niet van bewust is dat men een oneindig, geestelijk wezen is. Door bewustwording verandert de kijk op je lichaam. Het is een hulpmiddel waarmee je terug kunt keren naar Huis. Je lichaam is het instrument waarmee je liefde verspreid, door je woorden, maar ook door je aanrakingen. Je lichaam heeft handen waarmee je kunt omarmen en troosten. Je kunt een ander er mee helpen de weg naar Huis terug te vinden. Op die manier gezien is je lichaam heel heilig. Liefde is jouw veiligheid. Angst bestaat niet. Erken dat je liefde bent en je bent Thuis. Wordt de Liefde zelf en vind jouw ware zelf.   

Je gaat na het aardse leven naar huis, naar de wereld van God. 

Er bestaan geen vreemden, want we komen allemaal uit de Bron, er is maar één Schepping, één Mensheid, één Kind van God. Jij bent er een onderdeel van, net zoals alle anderen.

De Gedachten van God hebben alles dat bestaat geschapen, zijn Geest is er binnen gegaan als leven en bewustzijn en zijn Liefde heeft er het Leven aan te geven. De scheppingen van God kunnen niet zondig zijn, want de schepping is lieflijk, zuiver, blij en eeuwig.

De Bron is voor en achter jou, naast jou, overal waar je gaat. De Bron is in alles waar je naar kijkt, de geluiden die je hoort en in elke hand die zich naar jou uitstrekt. Je bezit de verbinding met de Bron, jij bent als mens niet in staat die verbinding te verbreken, die macht is jou niet gegeven. 

Het leven is overal om je heen, in elk hart dat klopt en in alles dat leeft. Hoe heilig is daarmee alles.

Laat de angst voor alles los en je ziet de perfectie van jezelf.

Je woont in je lichaam, luister naar de innerlijke stem die daar aanwezig is en die je door het leven leidt

Je lichaam is heilig, verzorg het goed maar verheerlijk het niet. Het is een voertuig voor jou dat je over de Aarde brengt waar je maar wilt. Het geeft je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten, lief te hebben en te koesteren.    

door Pyts

Volgende

Terug