5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIE

 


JE HOGER ZELF

Soms moet je een stap terug doen om verder te kunnen. Soms moet je je wijsheid aanspreken in plaats van je kennis. Soms is zwijgen beter dan spreken. Soms moet je dillema’s laten rusten totdat ze zichzelf oplossen. Soms moet je bidden of in gesprek gaan met de Wijsheid zelf en wachten op de antwoorden die in je worden gelegd.

Je Hoger Zelf is wijs, het is dat deel van jou dat in de wereld van Eenheid gebleven is, daar waar geen turbulentie, rumoer of dualiteit is. Je staat er rechtstreeks mee in verbinding, maar jij bent degene die het contact moet leggen, die in moderne termen moet ‘bellen’, ‘appen’ of ‘chatten’. Jij moet de eerste stap zetten. Je Hoger Zelf wacht erop (als je nog geen contact hebt gelegd).

Je vraagt je misschien af waarvoor je contact moet leggen met je Hoger Zelf. Wel, omdat dat grote deel van jou je ‘programma – lifeplan – blauwdruk – zielenplan’ kent en precies weet welke informatie je nodig hebt op dit moment. Het Hoger Zelf is de Bronziel waar jij deel van bent, net zoals je tweelingvlammen en je tweelingziel, zij zijn ook afkomstig uit deze Overziel.

Waarom zou je een Overziel of een Hoger Zelf hebben? Omdat je het eigenlijk niet alleen kunt, je bent druk hier op Aarde om te leven en te overleven, je zou de weg kwijt kunnen raken, je zou kunnen vergeten wie je werkelijk bent. Je Hoger Zelf zorgt ervoor dat je altijd de weg naar Huis terug kunt vinden, je bent met een onzichtbaar energetisch koord verbonden met de Overziel. Dit koord is onbreekbaar, onvernietigbaar, het is eeuwig.

Geldt dit voor alle zielen die op Aarde rondlopen? Ja, maar alleen bruikbaar voor wezens met een ‘levende’ ziel. Deze wezens hebben een ziel die zich bewust is van goed en kwaad en zij hebben bewust gekozen voor het goede zonder het bestaan van het kwaad te negeren of ontkennen. Wezens die bewust kiezen voor het kwaad verliezen het contact met de Overziel, niet omdat het koord verbroken is, maar omdat zij ervoor kiezen de verbinding van hun kant te negeren en te ontkennen. Zij zijn geestloze zielen, zij hebben zichzelf afgescheiden van de Overziel en zoals je weet wordt de vrije wil altijd gerespecteerd.

Wéét!

De Blue Spirits 


volgende