5e-DIMENSIE
KOSMOSOFIEIN DE 5 e DIMENSIE

Het zijn momenteel turbulente en chaotische tijden. Dit geldt vooral als de rapporten over duizenden afgesloten aanklachten, militaire tribunalen, steeds meer migranten aan de grenzen van de VS en de voortdurende veldslagen in Washington DC over het terugzenden van troepen - en al het andere in de wereld- kloppen. Ook al zou het niet daadwerkelijk gebeuren of slechter worden, de geopolitieke situatie blijft op veel fronten alarmerend. Het is genoeg om je in een staat van lage frequentie en angst te houden over wat er de komende tijd kan gebeuren. Hoe kun je 5 dimensionaal blijven te midden van al deze chaos, dreiging en onzekerheid? Dat is niet gemakkelijk, maar wel degelijk mogelijk. We moeten ons focussen op onszelf, op onze eigen individuele proces en onze hoge frequentie koste wat het kost vasthouden.

GELOOF NIET ALLES

 Het is echt belangrijk om te beseffen dat de meeste van de alarmerende gebeurtenissen die zich blijkbaar in de wereld voordoen misschien helemaal iet echt zijn. Niet alles is waar, het grootste deel van het nieuws is suggestief en gaat er vanuit wat er kan gaan gebeuren, dreigingen en mogelijkheden. En het wordt altijd vanuit één gezichtspunt weergegeven, samen met een vaak vernietigend oordeel. Als je alles gelooft dat in het nieuws komt – waar het ook maar vandaan komt – dan bega je een vergissing. De dagen dat we konden vertrouwen op het nieuws zijn echt voorbij. Zoals steeds duidelijk wordt voor mensen over de gehele wereld is er veel nepnieuws en het is moeilijk om onderscheid te maken. Zelfs wanneer je getuige bent van ‘nieuws’ kun je de achtergronden niet weten, je weet niet wat er achter de schermen gebeurt en of het allemaal echt is.

INVLOEDEN

 Zijn deze gebeurtenissen van invloed op je leven? Het is belangrijk om jezelf af te vragen of de gebeurtenissen die zich in de wereld voordoen invloed hebben op je persoonlijke leven. Meestal hebben ze dat niet. Alleen je reactie op de gebeurtenissen hebben invloed op je. Nu is een zorgzaam, liefdevol mens bezorgd, boos of ontzet over vreselijke dingen die in de wereld gebeuren, dat hoort bij een empathisch mens. En je weet dat jij één van deze empathische wezens bent. Je bent begaan met het lijden van anderen, je bent boos om immorele, egoïstische beslissingen die door staatshoofden genomen worden, je geeft om mensen die proberen een betere wereld te creëren. Je bent een empathisch, spiritueel gericht mens die pijn voelt wanneer andere mensen lijden. Maar de vraag is: verandert jouw reactie van woede, schuld, depressie of angst iets wanneer je het nieuws in je opneemt, feitelijk iets voor jou - of voor degenen die lijden - op welke manier dan ook? Als je daadwerkelijk iets concreets kunt doen om het lijden te verlichten, natuurlijk, dan is het belangrijk om dat te doen. Maar de meeste van deze alarmerende situaties, zijn echt buiten je macht en controle. Het is belangrijk om te erkennen dat je onbewust de overtuiging hebt dat je een ‘goed’ mens bent als je boos wordt over alarmerend nieuws in de wereld. In zekere zin ben je dat ook, het geeft aan dat je een gezonde empathische respons hebt en dat je spiritueel ontwaakt bent. Maar door overstuur te zijn en dit te blijven en ook nog over te dragen op anderen is geen teken van hoger bewustzijn. Boosheid, angst, haat en polarisatie zijn laagfrequent en trekken je naar beneden.

FOCUS

 Het is zo ontzettend belangrijk dat je je focust op jezelf en het verhogen van je trilling en het vasthouden ervan midden in chaos en onzekerheid in de wereld. Focus je op je eigen proces, op liefdevol zijn, vriendelijk en vrolijk. Door je licht in de wereld te brengen verander je de wereld, niet door je frequentie te verlagen. Blijf vertrouwen – dit is erg belangrijk – vertrouw erop dat er een hoger plan is dat uitgevoerd wordt, dat het duister verdwijnt waar het licht gaat schijnen. Vertrouw erop dat er dingen gebeuren die jij nu nog niet kunt doorzien, maar je hebt een hoger bewustzijn of bent het aan het ontwikkelen, jij weet dat het een doel dient. Je weet waarschijnlijk wel wat de hogere aspecten zijn van de 5 e dimensie: kalmte, liefde, vergeving, vreugde, vrede, optimisme, positiviteit. Dit is 5 dimensionaal bewustzijn. Het zijn de aspecten van blijdschap en gelukkig zijn. Nu is het tijd om heel bewust deze frequentie te stabiliseren en je te focussen op deze hoogfrequente aspecten, of daar nu een reden voor is of niet.

GOLVEN VAN ENERGIE

 Er stromen op dit moment krachtige golven van 5 dimensionale energie naar de aarde. Ze zijn sterk en worden steeds toegankelijker. Je hebt focus nodig om je er op af te stemmen, de energieën te ontvangen. Wanneer je dat doet zul je merken dat je op de golven kunt meedrijven en synchroniciteiten te ervaren die buiten de lagere werkelijkheid liggen, je kunt zelfs getuige zijn van wonderen. Neem de beslissing om bewust erop te vertrouwen dat alles dat in je leven gebeurt een hoger doel dient, zelfs verlies en onzekerheid. Omarm de veranderingen en wacht af hoe nieuwe relaties die een hogere frequentie hebben, situaties die hoogfrequent zijn en omstandigheden die je ascensie proces dienen je leven binnen beginnen te stromen terwijl je bewust loslaat wat je niet langer dient. Als je dat nog niet bewust kunt doen dan verdwijnt het op een andere manier uit je leven.

LEEF IN DE 5 e DIMENSIE

 Blijf in je bewustzijn van de 5 e dimensie en als het even niet lukt doe dan alsof. Stem je af op het ‘ideale’ leven waarover je gedroomd hebt: een leven vrij van stress, angst, verplichtingen of zware verantwoordelijkheid.  Stel je een leven voor dat  gevuld is met creativiteit, plezier en vreugde. Of een leven waarin je succesvol betrokken bent bij je spirituele missie. Kortom, een leven waarin je jezelf voorstelt gelukkig, vervuld en vrij te zijn.  Hoe zou dat eruit zien? Wat zou je doen? Hoe zou je je dagen doorbrengen? Hoe zou jij je voelen? 

In het begin lijkt het onmogelijk om dit ideale leven te leven wanneer het leven dat je op dit moment leeft zo anders is. Maar kijk verder, kijk bewuster. Er kan iets zijn dat je nu zou kunnen doen, dat is een stap in de goede richting. Misschien is het iets kleins dat kan leiden tot een situatie waarvan je droomt. Of er is een manier om iets te doen dat zich kan ontwikkelen tot iets groters en beters. Misschien is het een andere manier om iets te bereiken dan waar je ooit aan hebt gedacht. Misschien heb je niet al dat geld nodig waarvan je dacht dat je het nodig had om je droom te creëren.

VERWACHTINGEN EN OVERTUIGINGEN

 Het belangrijk dat je je bewust wordt van je verwachtingen en overtuigingen die je hebt ontwikkeld vanuit een beperkt driedimensionaal bewustzijn. Begin in te zien hoe je jezelf beperkt hebt door deze oude houdingen. Misschien heb je al je hele leven de overtuiging gehad dat je geen gelukkig lever verdient bijvoorbeeld. Of je hebt een overtuiging dat je overal verantwoordelijk voor bent en dat je hard moet werken om jezelf te bewijzen en dat je onverantwoordelijk en lui bent als je wilt dat het leven gemakkelijk en plezierig is. Wees je ervan bewust dat al deze oude overtuigingen niet waar zijn, het zijn gewoon culturele overtuigingen die je op de één of andere manier overgenomen hebt en die gebaseerd zijn op een geloof in gebrek en beperking. Misschien is je zelfs verteld dat mensen van nature lui en egoïstisch zijn en dat ze hard moeten werken om het tegendeel te bewijzen. Natuurlijk wil je verantwoordelijk zijn voor de dingen die je doet, je wilt niet dat anderen voor je moeten zorgen omdat je niet voor jezelf zorgt. Je moet je in elke situatie aanpassen aan de juiste acties voor jezelf. Maar je zult ontdekken dat wanneer je je innerlijke leiding volgt, je keuzes zult maken waarin je op een verantwoorde, rechtmatige en toch ook gemakkelijke manier aan je behoeften tegemoet komt. Het hoeft niet moeilijk te zijn.

VERWACHT WONDEREN

 Durf je wonderen te verwachten? Realiseer je je dat er nu mogelijkheden zijn die eerder niet bestonden? Verwacht dat je beperkingen wegvallen en ontvang wat nodig is om het leven te leiden dat je wilt, vrij van stress en angst.  En concentreer je dan op het gevoel dat je zou ervaren. Alsof je al in de 5 e dimensie leeft. Voel deze emoties op een heel diep niveau. Doe alsof het allemaal al gebeurt. Vertrouw. Wéét! Je hebt alles al een keer gehoord als je al lang op je spirituele weg wandelt. En misschien heb je allemaal oefeningen en affirmaties gedaan met wisselend succes. Maar realiseer je wel dat met deze verhoogde energie deze oefeningen veel sterker zijn, het kost minder moeite om resultaten te realiseren.  Als je doet alsof je al in de 5 e dimensie zul je je bewust worden van oude driedimensionale overtuigingen en gewoontes waar je nog steeds aan vasthoudt. Wanneer je je ervan bewust bent kun je ze los laten. In de 4 e dimensie is de realiteit veel vloeiender, alles staat open voor wonderbaarlijke gebeurtenissen. Maak hier gebruik van en begin te leven alsof je al in de ideale 5 dimensionale werkelijkheid bent. 

Verder naar KENMERKEN VOOR DE NIEUWE TIJD

Terug naar LICHTWERKERS  of KENNIS